درب شیشه ای اتوماتیک

درب شیشه‌ای اتوماتیک چیست؟

 

درب‌ها یکی از قسمت‌های اصلی و مهم هر ساختمانی به حساب می‌آیند و وظیفه آن‌ها علاوه بر زیبایی بخشیدن به ظاهر ساختمان، تأمین امنیت ساکنان آن نیز هست. از گذشته تا به امروز در صنعت درب و پنجره‌سازی تغییرات و تحولات بسیار زیادی رخ داده است و درب‌ها به مرور زمان با پیشرفت زندگی و تغییر سبک زندگی افراد، تغییر کرده‌اند و در طراحی و ساخت آن‌ها از تکنولوژی جدید استفاده شده است. امروزه شاهد نسل جدیدی از درب‌های ساختمان هستیم که با عنوان درب اتوماتیک شناخته می‌شوند. این نوع درب‌ها همان‌طور که از نامشان نیز مشخص است به طورت کاملاً اتوماتیک کار می‌کنند و برای باز و بسته شدن نیازی به دخالت دست ندارند. درب شیشه ای اتوماتیک یکی از بهترین انواع این درب‌ها است که به دلیل زیبایی، عملکرد عالی و طول عمر، طرف‌داران زیادی را به خود جذب کرده است و اکنون شاهد این هستیم که تعداد زیادی از ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری یا ... از درب شیشه ‌ای اتوماتیک استفاده می‌کنند. به عنوان مثال این نوع درب اتوماتیک را می‌توانیم در ورودی بانک‌ها، هتل‌ها، مراکز خرید و ... ببینیم. همچنین سایر ساختمان‌های تجاری و اداری پرتردد نیز به دلیل اینکه ظاهری زیبا به نمای ساختمان خود بدهند از درب شیشه ‌ای اتوماتیک استفاده می‌کنند. علاوه بر درب شیشه‌ای نوع دیگری از درب‌های اتوماتیک نیز وجود دارد که در اکثر ساختمان‌ها و مغازه‌های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و این نوع درب، درب کرکره برقی است. در صورتی که شما نیز برای ساختمان، مغازه یا منزل خود قصد خرید انواع درب‌ها اتوماتیک یا خرید درب برقی را دارید می‌توانید از همکاران بخش فروش ما به صورت رایگان مشاوره بگیرید.

اجزای اصلی درب شیشه‌ای اتوماتیک

اجزای اصلی درب شیشه‌ای اتوماتیک

 

  1. موتور: در انواع درب‌های اتوماتیک از جمله درب‌های شیشه ای، موتور نقش کلیدی و بسیار پراهمیتی را ایفا می‌کند. موتور در این‌گونه درب‌ها کار به حرکت در آوردن درب را انجام می‌دهد. حرکت کردن این نوع درب نیز به صورت راست‌گرد یا چپ‌گرد است. در واقع موتور نیروی محرکه لازم برای باز و بسته شدن درب را فراهم می‌کند.
  2. کنترل باکس: کنترل باکس در درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک شامل یک سیستم الکترونیکی هوشمند است که وظیفه کنترل کردن موتور را برعهده دارد. تمامی دستورات مربوط به باز یا بسته شدن درب به وسیله یک ریموت یا سنسورهای چشمی توسط این باکس دریافت شده و به موتور انتقال داده می‌شود. کنترل باکس دارای یک صفحه کلید دستی، دیجیتال یا ولومی است که تنظیماتی مانند میزان باز شدن درب، سرعت باز شدن درب، سرعت بسته شدن درب، مدت زمان باز ماندن درب و ... را دریافت کرده و سپس دستورات لازم برای انجام این کار را به موتور می‌دهد.
  3. ریل: ریل در درب‌های درب شیشه ای اتوماتیک معمولاً از جنس آلومینیوم سخت است و این قطعه از جمله مهم‌ترین قطعات موجود در درب‌های شیشه‌ای به حساب می‌آید. ریل معمولاً دارای رنگ نقره‌ای است؛ اما برحسب سلیقه کارفرما می‌توان به رنگ‌های دیگری مانند رنگ کوره‌ای و طلایی و انواع رنگ‌های دیگر تغییر نماید. این ریل سبب می‌شود تا عملکرد درب اتوماتیک شیشه ای بسیار روان، ساده و بدون سر و صدا باشد و فرایند باز و بسته شدن در سریع‌تر انجام شود. این ریل‌ها همچنین دارای یک کاور نیز هستند که به منظور محافظت از ریل تعبیه شده‌اند و باید هر چند وقت یکبار تعویض شوند.
  4.  سنسور: اغلب درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک دارای سنسورهستند که این سنسورها پس از تشخیص دادن افراد یک پیام به کنترل باکس می‌فرستند و کنترل باکس نیز فرمان باز شدن درب را به موتور می‌دهد. درب‌های اتوماتیک شیشه ای معمولاً دارای دو نوع سنسور هستند. سنسور عقابی که عملکردی دایره‌ای دارد و سنسور چشمی که به صورت خطی عمل می‌کند و از نظر عملکرد از سنسورهای عقابی بسیار بهتر است و مانع از باز و بسته شدن بیهوده درب می‌شود و خب طبیعتاً سنسور چشمی نسبت به سنسور عقابی دارای قیمت بالاتری نیز هست.
  5. شیشه: از دیگر اجزای بسیار مهم درب شیشه ای اتوماتیک، شیشه آن است که بر روی زیبایی درب و ساختمان بیشترین تأثیر را دارد. شیشه‌ی استفاده شده در درب اتوماتیک شیشه‌ای می‌تواند شفاف، مات، رنگی یا لمینت باشد که این مسئله کاملاً به انتخاب و سلیقه شما بستگی دارد.
  6. فریم: فریم درب یا همان چهارچوب درب شیشه ای اتوماتیک بخشی است که شیشه درون آن قرار می‌گیرد و ضخامت آن معمولاً  10 تا 19 میلی‌متر است و اغلب به منظور جلوگیری از صدمه دیدن شیشه استفاده می‌شود و جنس آن در بیشتر مواقع جنس لاستیکی است اما می‌تواند جنس‌های دیگری نیز داشته باشد.
  7. ننگر: ننگر قطعه‌ای است که بر روی ریل درب شیشه‌ای قرار می‌گیرد و دارای دو غلتک است و این غلتک‌ها به لت‌های درب و تسمه‌های آن متصل‌اند و با حرکت‌کردن ننگر، لت‌ها نیز به حرکت در می‌آیند. هنگرها یکی از عواملی هستند که سبب کاهش آلودگی صوتی درب اتوماتیک شیشه‌ای می‌شوند.

مزایای استفاده از درب شیشه ای اتوماتیک

​مزایای استفاده از درب شیشه ای اتوماتیک

 

  • جلوگیری از هدر رفتن و اتلاف انرژی:

درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک می‌توانند تا حدود 35 تا 50 درصد در مصرف انرژی سرمایشی یا گرمایشی صرفه‌جویی کنند و علاوه بر این درب‌های شیشه ای سبب کاهش هزینه‌های ساختمان شما و انرژی شما را نیز نمی‌گیرد چرا که نیازی نیست برای باز کردن درب خودتان دست به کار شوید و تنها با فشردن یک دکمه یا قرار گرفتن رو به روی سنسور درب، به راحتی برای شما باز می‌شود و سپس به همین روش نیز بسته خواهد شد.

  • جلوگیری از ورود گرد و غبار:

 همان‌طور که گفتیم درب شیشه ای اتوماتیک دارای سنسورهایی است که تنها در صورت مشاهده افراد باز می‌شود و به همین دلیل نیز استفاده از این درب‌ها باعث کاهش واردن شدن گرد و غبار و آلودگی به داخل ساختمان می‌شود.

  • افزایش امنیت:

درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک اغلب مجهز به قفل الکترومکانیکی هستند و همین امر نیز ضریب امنیتی این نوع درب‌ها را بسیار افزایش داده است و علاوه بر این شما می‌توانید یک کد امنیتی نیز برای درب تعیین نماید و رفت و آمدها را نیز از طریق این درب کاملاً کنترل نمایید.

  • سهولت و تسریع در تردد:

درب اتوماتیک شیشه‌ای می‌تواند به صورت نامحدود و 24 ساعته در شبانه روز کار کند و همچنین باز و بسته شدن درب نیز بسیار سریع رخ می‌دهد؛ بنابراین تسریع و سهولت در تردد و کاهش یافتن ترافیک انسانی را به خصوص در ساعات شلوغی ساختمان به همراه دارد.

  • کاهش دادن آلودگی صوتی:

 از دیگر مزایای بسیار خوب درب اتوماتیک شیشه‌ای کاهش دادن آلودگی صوتی ناشی از باز و بسته شدن و به هم کوبیده شدن درب است.

  • استفاده بهینه از فضا:

دیگر درب‌های معمولی اغلب به فضای زیادی برای باز و بسته شدن نیاز دارند و در نتیجه باید بخشی از فضای ساختمان برای باز شدن درب اختصاص داده شود و در نهایت فضای زیادی اشغال می‌شود. اما درب شیشه‌ای اتوماتیک هیچ فضای اضافه‌ای را اشغال نمی‌کنند و شما می‌توانید از محیط ساختمان خود نهایت استفاده را ببرید.

 

ادامه  دارد...